SPOZNAVANJE STARODAVNE TEHNIKE GUA SHE SKUPAJ Z OBRAZNIMI VAJAMI 1-1

Program vsebuje:

Program vsebuje: 

  • Učenje samomasaže z guasho
  • Učenje 5 obraznih vaj, ki so primerne za uporabo pri masaži z gua sho
  • Učenje masaže ločenih delov (prsnica, vrat, obraz, lobanja)
  • Učenje 5ih obraznih vaj ločeno, da osvojimo vsako tehniko posebaj za nadzor med masažo in vadbo z obrazom hkrati
  • Čas trajanja: 3 tedne po 2x/tedensko (po dogovoru)
  • Vsako srečanje po 60min

Opis programa:

Več kot se posvečamo svojemu telesu/obrazu, toliko nam vrne - in zato je rezultat po 3 tedenski vadbi veliko bolj učvrščena, krepkejša, sijoča in enakomerna polt. 

Kako? 

Nega, ki jo posvetimo in namenimo samemu sebi je odraz odnosa, ki ga ohranjamo do sebe - če tej dodamo naravne tehnike, ki nas samo še bolj zbližajo s seboj, s ciklom, z naravo in našo notranjostjo, dušo, je pa ta še toliko bolj globja in efektivna. 

Bi se strinjal/a? Če JA, beri naprej.

Dotikanje obraza z dlanmi ali drugimi pripomočki sproži sproščanje možganskega obraznega živca, ki pa je povezan z možgani. Ta je sedmi od lobanjskih živcev in je odgovoren za gibanje tvojih obraznih mišic, za občutek okusa, proizvaja slino in solze in nadzoruje slušne mišice. Poleg tega je pa edini lobanjski živec, v katerem so hkrati prisotna senzorična, parasimpatična in motorična vlakna. 

In ker je ta povezan z vsemi kožnimi podsloji, tkivi, celicami, mišicami in kožo, vse kar narediš za svoj obraz(ali telo) posledično vpliva na možgane in žleze v teh, ki pa vodijo, nadzorujejo in usmerjajo delovanje tvojega celotnega organizma. 

Kar pa ima posledično pozitiven učinek na povečanje energije, ker v telesu spodbuja homeostazo, sproščanje, regeneracijo, obnavljanje, kar pa privede do opazno izboljšanega počutja in predvsem v telesu ustvarja ravnovesje – telesa in duha.

Na obrazu imaš tudi številne akupresurne točke in druga področja, ki zadržujejo energijo mimik, ki jih ustvarjaš z obrazom. V teh so izražena in zapečatena čustva - katera pa razkrivajo naše lobanjske, obrazne mišice - koža, ki je na te pripeta. 

Ker je vse energija in ker naše telo poganja le ta, lahko tudi stagnira in se kopiči, če se ne giba, premika, čisti in regenerira. Čustva so pa le njen izraz, ki nam pomagajo, da jo lažje začutimo in ozavestimo. 

Zato je cilj obrazne vadbe kot tudi obrazne tehnike guashe, da spodbudita cirkulacijo na fizični in duševni ravni, kar pa poteka vzajemno, glede na to kako je vse skupaj povezano in prepleteno. 

Tako da, če so oči zrcalo duše, je potem obraz zrcalo telesa in njegovih čustev. 

 

Skozi čas sem spoznala, da…

Več časa kot si posvečamo in vlagamo v svoje telo, bolj ozaveščeni o sebi postajamo. O svojem življenju, vzorcih, izkušnjah in o lastnih potrebah, predvsem pa s tem izostrimo lastno intucijo, znamo prisluhniti svojemu telesu in posledično tudi drugim okrog nas. Ko energija teče in se premika s tem, ko se gibamo - gibanje je pa tudi soočanje - smo posledično tudi v stiku s svojimi potenciali, s svojim poslanstvom, s svojo potjo in ko energija ne stagnira več in je pretočna kakor voda, se tudi mi počutimo lažje, prijetnejše, samozavestnejše, ljubljene, predvsem pa se počutimo zadovoljno in hvaležno v telesu v katerem smo. 

Torej kaj te čaka? 

V 3 tednih te bom spoznala s 5imi obraznimi vajami, ki so primerne pri vadbi z guasho in te tako naučila samo-kontrole obraznih mišic med tem, ko boš izvajal/a več tehnik hkrati. 

Najprej bo vse potekalo ločeno, ker želim, da najprej osvojiš vsako tehniko posebaj, z rednimi ponovitvami in ko osvojimo posamične korake, je na koncu čas še za intenzivno skupno vadbo ob kateri te pa ves čas spremljam in vodim, z namenom, da veš kje si s pozicijo obraza. 

Ker boš izvajal/a več tehnik hkrati boš pri tem spodbudil/a tudi izjemno cirkulacijo tvojega organizma, predvsem pa obraznih mišic, kože in vseh podkožnih tkiv, aktiviral/a boš lobanjske, vratne mišice, jih učvrstil/a in k tem vključila tudi prsnico, ter tako posledično vplivala na pljuča in srce, aktiviral/a akupresurne točke na tem področju in v svoj vsak dan vključil/a starodavni pomlajevalni tehniki, ki regenerirajo celotno telo, organizem, ter upočasnjujeta proces staranja zaradi izjemne obnove celic - z drugimi besedami, boš sprožil/a pomlajevalni proces na naraven in tebi prijazen način. 

 

Kako je osnovan program in komu vse ga priporočam?

Program je primeren za vse, ki si želite osebno vadbo samo za vas in vaš obraz, 1-1 vodeno vadbo ob kateri vas spremljam, vodim, usmerjam in vas ves čas opazujem, z vami vadim in vaje, masažo prilagajam vam, vašemu obrazu. Priporočam ga vsem, ki si želijo iti korak dlje in spoznati starodavni tehniki, ju osvojiti in vnesti v svoj vsak dan. 

Primeren je za vse, za začetnike in začetnice obrazne vadbe, za vse, ki vaj ne poznajo, prav tako pa tudi za vse tiste, ki z vajami že vadite in želite svojo rutino, ritual, vadbo nadgraditi in osvojiti še dodatno znanje, dodati svoji vadbi piko na i. 

Prispevek na osebo 120