KATERI DEL NA OBRAZU NAS NAJBOLJ POSTARA ALI NAREDI SIJOČE? 
Objavljeno: 01.03.2021

Kateri del na obrazu razkriva kako se počutimo, koliko smo zdravi, sijoči, zadovoljni?

Lica! Če se ta začnejo povešati nas prav ta tudi najbolj postarajo. Zakaj? Zraven izgube volumna v licih se naredijo posledično nasolabijalne linije(gube), ki s silo, ki jo ustvarjajo potiskajo navzdol še ustne kotičke – kar pa naredi obraz nezadovoljen, izsušen, obupan, izgorel in starejši kot je v resnici.

Če pogledamo globlje, je vzrok za to v našem načinu življenja. Kako živimo, razmišljamo, se vedemo, kako smo zadovoljni sami s seboj, s svojim življenjem, odnosi - zato potem lahko rečemo, da se naše življenje vidi na obrazu. Kajti obraz ne laže, ko/če mi lažemo sami sebi, ampak nam razkrije prav nasprotno – da ponavljamo vzorec, ki bi ga bilo zelo dobro čimprej odpraviti, če želimo dolgoročne pozitivne rezultate. 

Npr. zakriti padec zgornje veke s hitrimi popravki, polnili – s tem naše zadovoljstvo samo zakamufliramo. V bistvu nismo naredili nič. Ampak smo samo še bolj poteptali svojo ''samo-zavest''.

Z vadbo in treningom, vztrajanjem pa gradimo tudi na tej – SAMOZAVESTI. Obraz nam bo vedno pokazal, kako se počutimo in če si priznamo to počutje in spremenimo stil, ki ga živimo – imamo tudi več možnosti, da pristno zadovoljstvo zaživimo. Kar se bo pa kot posledica skozi čas pokazalo tudi na obrazu, ki bo veliko bolj sijal, žarel in oddajal pristno, naravno in zdravo samozavest. 

Tako vam bom povedala – zame je najprej pomembno kako se počutim. Kar je pa posledica energije, ki se je ne vidi. 

Zato mi je zelo pomembno kako vidim sama sebe, s kakšnimi očmi se gledam in koliko se v resnično sprejemam. 

Zato pa, če se slabo počutimo – tudi slabo, utrujeno, izgorelo, izsušeno izgledamo.

Če se pa dobro počutimo – pa naša koža sije mladostnost, neglede na pet gub več. 

Pomembno je, da sije in naravni sijaj je tisto kar šteje. 

Ko spremenimo pogled, ki ga imamo in se končno sprejmemo, se zgodi čarobnost. Ko sprejemamo sami sebe točno takšne kot smo in oddajamo to toplino, ki jo imamo, ja kaj je lahko potem še privlačnejše od tega? Kaj je več od naravnega pristnega sijaja? 

Zato pa ni toliko zunanja lepota tista, ki je pomembna. Pomembna je tista, ki se ustvarja in ohranja od znotraj. Ta je tista, ki naredi človeka lepega. 

In ta je tista, ki vsakega posameznika naredi unikat in najlepšega. 

V obratni smeri pa se z vsemi hitrimi popravki samo zakamuflira tisto, kar želi človek zanikati samemu sebi, pa se zato niti v ogledalo ne more pogledati več, ker mu gre na živce tisto kar vidi.

Vsak naj dela to kar želi, ampak naj premisli tudi o tem, kakšno sporočilo daje – predvsem generacijam, ki prihajajo za nami. 

Z obrazno vadbo(pa ne samo s to ampak, če smo že pri tej) in s spremembo načina življenja se samozavest definitivno pridobi. Kako? Z novo rutino, vneseš tudi nov način, pogled na življenje, ki pa posledično vpliva na tvoje celotno življenje. In tako se potem tudi sprememba začne. 

Večinoma se ne zgodi takoj, ko pa se, pa ostane za vedno – ker je potem notranjost tisti tvoj steber, ki drži tvojo zunanjost lepo in zdravo️.

Več dnevnikov