KAJ SE Z LETI DOGAJA Z NAŠO KOŽO?
Objavljeno: 22.03.2021

Z leti, ko se staramo prične naša koža zmanjševati proizvodnjo kolagena – ta je vlaknasta beljakovina, ki deluje kot notranji podporni sistem, ki kožo drži in ji služi kot oder.

Prav tako pa se postopoma zmanjšuje tudi proizvodnja elastina, ki koži pomaga, da je elastična in se prične zmanjševati takoj, ko v našem življenju nastopi gravitacija. Pri ženskah takoj, ko nastopi prva menstruacija.

Z vsakim letom se cikel obtoka zmanjšuje, zato se celice ne obnavljajo več tako kot so se in upočasnijo proces svoje obnove.

Mlada koža se obnavlja cca vsakih 28 dni. Naprej skozi leta se pa upočasni že na 40 do 50 dni. Okrog 70 leta starosti pa obnova celic potrebuje že več časa – oziroma že nekaj mesecev, da se obnovi in na novo zgradi.

KJE SE NAJPREJ VIDI PROCES STARANJA?

Proces staranja se najprej vidi na obrazu in če nam ta govori, da se je začel prezgodnje starati, če je ta utrujen in izgorel – potem tudi pove, da so v takšnem stanju naši organi, naše telo.

Zato pa, če želimo imeti dolgoročni rezultat tako kot na obrazu in posledično v telesu, svojem življenju je joga obraza prava rešitev.

Več dnevnikov